Proiecte

Directorul Liceului de Marina a participat in luna septembrie 2010 la un Seminar de Contact Leonardo da Vinci cu tema “Mobilitati transnationale pentru o mai buna insertie pe piata muncii”, unde a luat direct legatura cu reprezentanti ai institutiilor scolare, Consiliilor locale si Camerelor de Comert din mai multe state ( Anglia, Irlanda de Nord, Lituania, Italia, Germania, Portugalia,Turcia, Cipru, s.a.).

In timpul Seminarului a  pus bazele unui acord cu reprezentantii Portugaliei- Consiliul Municipal din Montijo- pentru un proiect de mobilitate Leonardo da Vinci – IVT privind desfasurarea stagiilor de pregatire practica ale elevilor Liceului de Marina  la organizatii gazda din Montijo – Portugalia, incepand cu anul scolar 2011-2012.

In timpul mobilitatii elevii vor beneficia nu doar de conditii optime de realizare a stagiului de pregatire practica ci si de oportunitatea de a-si dezvolta cunostintele de limba engleza si interculturalitate prin programul negociat de reprezentantul Liceul de Marina cu reprezentantii organizatiilor gazda.

La sfarsitul mobilitatii elevii vor dobandi Certificat de Mobilitate Europass care sa ateste dobandirea de catre elevi a unor competente profesionale, precum  si dezvoltarea competentelor lingvistice si socio-culturale care sa-i ajute in viitoarea cariera. Elevii capata constiinta propriei identitati in spatiul european.